Aggressiv puddel?

Underkategori: Hund
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2002-04-23 08:42:10
Spørgsmål indsendt af Jill Jørgensen



Vi har i juni fået en puddelhvalp. Vi har aldrig tidl. haft hund. Dog har både min mand og jeg haft hund i vores barndomshjem. Vi har 2 piger på 14 og 16 år og mente derfor vi nu havde tid og overskud til en hund. Han kommer ikke fra en kennel, men fra en noget miserabel gård i Midtjylland. Vi mente ikke, det var noget problem, men at dyrene godt kunne have det godt, selvom der var meget rodet og beskidt. Vi så ham 3 gange, før vi hentede ham, da han var 8½ uge. Vi så både moderen og faderen. Moren var lidt sky, mens faren var tillidsfuld og glad. Nu til vores problem: Simba, som vores hund hedder, har fra den første uge, vi har haft ham, fået nogle forfærdelige raserianfald. Første gang var vi helt uforberedte, da havde han tynd mave og vi ville vaske det af bagdelen på ham, han gik nærmest til angreb på os, men virkede samtidig bange. Vi holdt ham og gennemførte. Siden da er det sket flere gange næsten altid i forbindelse med mad (ikke hans tørkost, kun godbidder eller ”menneskemad”). Her har det været nok, at vi bare nærmede os skålen, mens han spiste eller forsøgte at tage en godbid fra ham. Desuden sker det, hvis en af en fejl kommer til at træde på ham. Vi har gået til hvalpemotivation med ham, men syntes ikke, vi fik så mange redskaber der. Vi er meget konsekvente i vores opdragelse af ham, men ikke ukærlige. Vi roser, når det er på sin plads. Vi er bevidste om, hvor han hører til i hierarkiet. Vi syntes selv, vi kan få ham til mange ting. Sætte sig/blive siddende, til vi siger til osv. Vi kan børste ham i en ½ - 1 hel time uden problem, børste hans tænder osv. Vi er frygtelig bekymrede over hans aggressive anfald og kan IKKE få fat i ham, når han gør det, uden vi bliver bidt. Når vi verbalt skælder ham ud i den forbindelse, har vi en fornemmelse af, at han ikke forstår, hvad problemet er. Vi håber meget, I kan hjælpe os og ser frem til et svar.
Med venlig hilsen Jill Jørgensen



Svar fra brevkasse

Hej Jill
Lad mig starte med at sige, at du har brug for mere end jeg kan give dig her. Det, du skal være obs på, er følgende... Når du sætter grænser, må og skal du være sikker på, at han forstår dig. Og det bliver du ved at lære så meget hundesprog som muligt. Jeg kan anbefale dig at læse Turid Rugaa´s to bøger, den vigtigste er "Dæmpende Signaler" den anden hedder "Båndtræning".
Begge bøger kan købes gennem www.canis.no og de sender uden problemer til Danmark.
Dernæst skal du være obs på, at dårlig mave kan skyldes flere ting, og jeg vil råde dig til at smutte en tur forbi dyrlægen.
Og til sidst, hvis ikke han har lært andet, end at hans mad er det vigtigste i livet for ham, må I respektere hans ønske om fred, når han spiser og begrænse det at give ham godbidder - i en periode - til en minimum, så han lærer sig, at når han får mad, er han i fred med det. Du kan også gøre det, at du fodrer ham gennem aktiveringsøvelser og slår to fluer med et smæk, forstået på den måde, at han ved at bruge hovedet, når han spiser, måske ikke føler den samme angst for, at "nogen" tager hans mad fra ham. Det kan hænge sammen med, at han har oplevet af være rigtig godt sulten som hvalp og måske ikke været den stærkeste hvalp/hund til at få først - men uanset hvad grunden er, er maden så vigtig for rigtig mange hunde, at vi mennesker må lære at respektere dem og gå væk, frem for at "træne" hundene til at finde sig i at vi tager maden fra dem. Det er ganske unødvendigt for de fleste hunde at kunne.
Ang. hans raserianfald, så igen, prøv i en periode at respektere hans sigen fra. Hvis han virkelig føler der er grund til at sige fra og det ikke bliver respekteret, sker som regel to ting, enten bliver de total passive og viser striber af dæmpende signaler for at berolige sig selv og os eller de prøver endnu kraftigere at fortælle os at vi overskrider deres grænse.
Håber du kan bruge det til noget..
Kærlig hilsen
Dyreadfærdsbehandler og hundetræner
Gitte Westen Breaum
www.kaeledyrskompagniet.dk

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål