Jeg har med interesse læst alle de gode spørgsmål

Underkategori: Hest
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2009-07-31 08:42:09


Hej ekspertpanel
Jeg har med interesse læst alle de gode spørgsmål og svar, og har selv et presserende spørgsmål.
For kort tid siden læste jeg i bladet ”Dyrenes beskyttelse” en artikel om forfangenhed. Denne fik sat nogle tanker og spørgsmål i gang.
Jeg har en dejlig DV vallak, der står på et rigtigt godt ridecenter med 16 andre heste. Her får de fuldfoder 3 gange dagligt plus en skive halm og 1 skive hø hver dag. Hver dag kommer de på fold i ca. 8 timer. De går normalt på jordfolde, men om sommeren er der mulighed for at sætte dem på græs.
Sidste sommer var reglen den, at hestene stod 2 timer på græs på alle hverdage og resten af tiden på jord. I år har man bestemt at hestene kommer på græs i hele dage, men kun mandag, onsdag og fredag og resten af ugen på jordfold. Dette er dog ikke overholdt, idet de p.t. kun har været på græsfold ca. 3-5 gange med ca. 10 dages mellemrum. Græsfoldene er ikke så store, så mængden af græs er da også derefter.
Er det usundt for en hestemave at for forskellig kost fra dag til dag, og øger det muligheden for forfangenhed?.
Jeg har netop meddelt ridecentret, at jeg ikke ønsker at min hest kommer på græsfold under denne ordning, men bliver på sin jordfold hele ugen. Er det en for pylret beslutning?
Mange sommerhilsner
Birgitte
Ps. hestene står på spåner, er en skive halm og hø dagligt nok?Svar fra brevkasse

Kære Birgitte
Heste er sarte med hensyn til foderskift. Hvis den fold, du taler om ikke er særlig rig på græs, kan din hest godt tåle at komme der. Det giver også en afveksling for den. Du kan også hjælpe lidt på sagen, hvis du har mulighed for, at gå en tur med den , hvor den så har mulighed for, at spise lidt græs undervejs .. Det er svært på ridecentre, at blive enige om hvor meget halm og hø hestene skal have.  Man har nogle steder mulighed for selv, at købe mere hø, og selv fodre sin hest, men ellers  lyder det ikke så tosset.
Venlig hilsen
Lone Westh

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål