Jeg har lige købt et dejligt føl på 5 mdr.

Underkategori: Hest
Tema: Avl og unger

2010-01-24 03:10:37
Spørgsmål indsendt af Majbritt Laursen, HadsundHej kære panel.
Jeg har lige købt et dejligt føl på 5 mdr. En araber/pinto. Hvad kan jeg gøre for at fravænningen bliver så blid som muligt. Og hvordan passer jeg mit hingsteføl bedst??? Hvor kan jeg evt. søge oplysninger??
Majbritt Laursen, HadsundSvar fra brevkasse

Kære Majbritt Lauersen.
Tillykke med din nye hest. Når du spørger om fravænning, tror jeg du mener hvordan du kan vænne den fra at die hos hoppen. Du kan lade dem gå på græs sammen om dagen i 7 til 10 dage, når du tager dem ind for natten sætter du dem i hver sin boks. Føl og hoppe vil sove om natten, hvorved overgangen ikke bliver så vanskelig. Når der er gået 7 til 10 dage på denne måde sættes de på græs hver for sig.  Hvis hoppe eller føl er virkelig urolige, må du finde to marker hvor fra de slet ikke kan se eller hører hinanden. Nu er det vigtigt at du ikke lukker dem sammen igen.
I fravænnings perioden skal du være opmærksom på, om hoppen sætter mælken, dvs. holder op med at producerer mælk. Der må ikke gå betændelse i "yveret", hvis der gør det bliver det varmt og ømt, og hoppen får evt. feber.
Fodringen af føllet må du spørge din dyrlæge om, da det kræver kendskab til vægt, samt hvilke foderstoffer der er tilrådighed. Du kan dog allerede nu tilbyde føllet kraftfoder og hø. Når du nu har fat i din dyrlæge kan du jo samtidigt få føllet vaccineret, hvis det ikke allerede er det.
Held og lykke, vi håber du får dig en dejlig hest.
Venlig hilsen
Anna-Marie Niemann Christensen
Kim Møller Christensen

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål