Jeg har en welchpony på 11 år

Underkategori: Hest
Tema: Fodring

2011-11-28 10:55:48
Spørgsmål indsendt af June Lanng, RandersHej Dyrebrevkasse.
Jeg har en welchpony på 11 år, som desværre har været forfangen. Nu har hun stået på stald og jordfold i 5 uger og vi er så småt begyndt at trække nogle små ture med hende.
Jeg har observeret, at hun stadig har dobbelt hovslag, specielt på bagbenene er det udtalt, at hun træder på ballen frem for tåen.
Hvad kan det skyldes?
Kan det afhjælpes med sko eller er det tegn på hovsenebenssyndrom eller drejning af samme?
Hun har ingen pulsering eller varme hove.
Behandlingen på forfangenheden var en smertestillende sprøjte, akupunktur og butasaft og vores dyrlæge mente ikke at hun var voldsomt angrebet så hun burde blive helt rask og klar til brug efter 4-6 uger.
Hun har naturligvis tabt sig meget, og hun er meget meget frisk når hun får lov at komme ud og vil hellere løbe end gå så det tyder jo ikke ligefrem på stærke smerter?
Problemet er bare at hun er en haj til at gå igennem hegnet så vi tør ikke lade hende gå uden opsyn og være ude om natten ex. for strøm eller ej så skal hun nok komme ud. Hun slap ud for en uge siden og selvom det kun var ca 3 timer det drejede sig om var hun tydeligt hårdt angrebet igen..
Nu skal vi på ferie og naboen skal passe hende, er der nogle retningslinier jeg kan give dem udover at hun skal stå på stald, og kun få halm og kun komme ud i få timer under opsyn?
June Lanng, RandersSvar fra brevkasse

Kære June Lanng, Randers.
Det lyder lidt som om din hest nok er blevet kronisk forfangen, når den først sætter dragten i jorden når den går.( dobbelt hovslag) Din beslagsmed kan godt hjælpe med beskæring og nogle bestemte beslag. Man kan på røntgenbilleder, se om og hvor meget hovbenet er drejet.. Man skal passe på ikke at sulte hesten, når den er forfangen .Under den akutte fase er det vigtigt at holde stofskiftet i gang, og det vil være godt, at fodre med hø og ligeledes at give et tilskud af mælkesyrebakterier, det kan fås i pulverform, da tarmforstyrrelser meget nemt kan forværre forfangenhed Du skal også give tilskud af vitaminer og mineraler, så helingen af hoven får gode betingelser. Det vil være godt med mange små måltider . Hvis dyrlægen har raskmeldt din hest, vil det være fint at gå ture med den., det vil være både godt både for blodgennemstømningen og humøret. Det skal helst foregå på blødt underlag..
Venlig hilsen
Lone Westh

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål