Jeg har en 6-års hoppe som venter sit første

Underkategori: Hest
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2011-06-17 11:07:14
Spørgsmål indsendt af Tina PedersenHejsa
Jeg har en 6-års hoppe som venter sit første føl (også 1. gang for mig). Hun skal fole medio marts, og jeg er derfor begyndt at give hende et ekstra tilskud af vitaminer og mineraler + hun er sat lidt op i foder. Men jeg er egentlig i tvivl om, om hun for nok proteiner.
Hun er en lille (157 cm), men let trivelig ”dame”, som gerne vil bestille noget. Jeg rider hende næsten hver dag, og det er faktisk som jeg ville ride hende normalt, da hun ikke lader sig mærke af, at der er under 3 måneder til at hun skal fole.
Hun får normalt 1 kg. havre, 1/4 kg. byg og 200 g. fiberlux ved hver fodring, 3x dagligt. Nu er hun sat op til 1,4 kg. havre, 1/4 kg. byg og 400 g. fiberlux pr. fodring + hun får 3-4 kg. hø, gulerødder og et vitamintilskud fra Salvana, hvor hun får den anbefalede mængde til drægtige/diegivende hopper.
Man kan efterhånden godt se på hende at hun er drægtig, men det er ikke så tydeligt, som på andre hopper, der ikke holdes i gang på samme måde. Energi har hun stadig masser af, og det virker ikke som om, drægtigheden påvirker hende ret meget. Der kan dog være dage, hvor hun virker lidt ”ved siden af sig selv”. Umiddelbart ser hun også ud som om, at hun får hvad hun behøver, da hun er helt blank i pelsen. Jeg havde en ældre dyrlæge ude til at vaccinere, det er kun dette vi bruger ham til, og han spurgte da også, hvad jeg gav hende, så blank som hun var...
Mht. ormehur; en dyrlæge sagde 1 mdr. før forventet foling - en anden, som selv avler en del, sagde den dag hun foler... Hvad skal jeg rette mig efter?
Tina PedersenSvar fra brevkasse

Kære Tina Pedersen.
Det lyder umiddelbart fornuftigt med det foder, du giver din hoppe. Jeg ville give ormekur 1 mdr.- til 14 dage før hun foler. Du skal nok, når du fortsætter med at ride, ikke galopere så meget og især ikke i den sidste tid af drægtigheden. Du kan sagtens skridte hende, hun har godt af motion.
Venlig hilsen
Lone Westh

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål