Tak for dit svar

Underkategori: Kanin
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-01-26 01:37:24
Spørgsmål indsendt af HelleHej Cassandra!
Tak for dit svar, min løvehovedkanin er blevet MEGET tam nu og er utrolig dejlig :o)
Hun har det med at følge efter mig lige meget, hvor jeg går og vil bare nusses og kæles, MEN hun siger små lyde, mens hendes hale løfter sig, slikker og napper mig på en gang og så parrer hun min arm, hvorfor gør hun det?
Kan jeg gøre noget, så hun stopper med det?
Hun tisser i hele sit bur ”ikke kun et hjørne”, og udenfor buret har hun tissebakke, som hun kun bruger indimellem, kan jeg få hende til at bruge den hver gang?
Med venlig hilsen HelleSvar fra brevkasse

Hej Helle
Dejligt at høre !
Især i januar, februar og i forårsmånederne bliver kaninerne meget parringsaktive. Når de ikke har artsfæller, forsøger de sig fx med en arm på et menneske, de holder meget af.
Der er ikke meget andet at gøre end at lægge en hånd på kaninens hoved og presse hovedet forsigtigt, men bestemt ned mod gulvet og holde det der 4-5 sekunder, samtidig siger man højlydt NEJ ! Denne ting kan man gøre med alle ting, man ikke ønsker, kaninen skal gøre (fx at bide i ledninger) til sidst er det nok med at sige NEJ i samme bestemte tone.
Mht. tisseri over hele buret, så er der nogle kaniner, der aldrig rigtig bliver helt renlige.. Det er tit de kaniner, som har kraftige og mange brunstperioder. Jeg har ikke noget løsningsforslag til det andet end kastration, sterilistation....
Fortsat rigtig god fornøjelse med hende !
Kærlig hilsen Cassandra

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål