Kanin med øjenproblemer


2015-03-17 19:13:44
Spørgsmål indsendt af tina1374Har en dværgvædder der har løbeøjne. Der løber noget hvidligt puds fra øjnene. og pelsen omkring bliver våd og klistret.Har skyllet med sterilt saltvand. han har været til dyrlæge. hun sagde han havde lidt tandspidser(ikke meget) og hun gav mig noget fucithalmic jeg skulle dryppe med men det har ikke hjulpet.han spiser, har ikke tynd mave. er det mon en øjensygdom? skal jeg mon dryppe med noget andet? har tænk den tanke at jeg måske bliver nødt til at få ham aflivet.har vedhæftet nogle billeder af min dejlige kanin og hans løbeøjne.
mvh Tina


Svar fra dyrlæge

Kære Tina

Desværre er tåreflåd ofte forbundet med tandproblemer hos kaniner.
Har din kanin haft nedsat appetit på det sidste eller holder sig pludselig fra at tygge på hårdere fødevarer som fx gulerødder?! Har den tabt sig?!
Jeg vil altid anbefale at få din kanin undersøgt ved tandrøntgen.
Det kan nemlig være tandspidser som vokser den anden vej end ud i munden men indad i kraniet og presser og/eller lukker tårekanaler af, så det eneste symptom der viser sig synligt er tåreflåd.
Hvis tandrøntgen viser at der ikke er noget med tænderne så ville jeg lade den undersøge af en dyrlæge med øjenspeciale så man kan få stillet den rigtige øjendiagnose og derved få den rigtige behandling.

Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål