Jeg købte for 2 år siden en dejlig hermeliner

Underkategori: Kanin
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-04-19 11:19:11
Spørgsmål indsendt af Helle ØrsøeHej!
Jeg købte for 2 år siden en dejlig hermeliner, og da jeg indtil for nylig boede i lejlighed, har han altid opholdt sig inden døre. Vi er nu flyttet og har fået have, hvor han har fået lov til at rende rundt, og det er tydeligt, at han hygger sig.
Da han har levet hele sit liv indendørs, vil jeg gerne spørge, om han kan tåle at blive en ”ude-kanin”, selvfølgelig med alle forudsætninger på plads? (Ordentligt bur, redemateriale osv.)
Kan han tåle at stå udendørs hele året? Vi har overdækket terrasse med læ.
Hvordan bærer jeg mig ad, så han har det bedst muligt? Skal han have en partner?
Med venlig hilsen
Helle ØrsøeSvar fra brevkasse

Kære Helle
Temperaturen udenfor kan han sagtens klare. Jeg formoder, du tænker på vinterkulden. minus 20 grader er ikke nogen ulempe for en kanin der har gået udenfor siden efteråret. Derimod kan de kun dårligt tåle 25-30 graders varme. Man kan derfor lægge en ispose eller et fryse ind til kaniner der har det varmt.
Det største problem med at sætte ham ud ser jeg som den manglende tid du måske giver ham. En kanin, eller andet dyr der er vant til tæt kontakt med mennesker vil føle et stort savn ved at blive sat i bur udenfor med en halvtimes kontakt dagligt (om vinteren) Derfor er det en god idé at give ham en kammerat, men for at det skal kunne lykkes med to kaniner, må begge sættes ind i deres nye område på samme tid.
to kastrater er altid det absolut bedste, men ellers kan andre kombinationer blive til stor glæde for begge kaniner.
Kærlig hilsen Cassandra Østergaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål