Jeg har lige købt to marsvineunger

Underkategori: Marsvin
Tema: Avl og unger

2014-07-18 02:06:56
Spørgsmål indsendt af TinaJeg har lige købt to marsvineunger, en han og en hun, den ene er sort og hvid nærmest krøllet i pelsen (punkerhår) er det en speciel race?
Den anden er blød i pelsen og brun og hvid. Jeg ville gerne have unger af dem men jeg er usikker på om det er to forskellige racer og om det er ok at krydse dem?
Jeg ville også høre om jeg skal tage hannen væk inden ungerne bliver født?
Altså, om han vil gøre ungerne fortræd?
Hilsen TinaSvar fra brevkasse

Hej Tina
Med den korte beskrivelse af pelsen er det svært at svare på om det er et racedyr. Du kan sagtens lade dem få unger sammen, det er kun meget få racer / farver hvor man skal være opmærksom på hvem man parrer sammen (så længe det ikke skal være racedyr). F.eks. parrer man ikke en skimmel med en skimmel, da det kan give deforme unger.
En hun der skal parres skal være 5 - 10 måneder første gang hun sættes i avl og veje under 1000 gram. De 5 måneder er for at sikre hun er udvokset og de 10 måneder for at hun ikke mister elasticiteten i bækkenet så hun ikke kan føde ungerne.
Hannen skal fjernes inden fødslen da hunnen kommer i brunst ca. 1 - 2 timer efter fødslen. Hannen plejer ikke at gøre ungerne noget men hvis hunnen bliver parret lige med det samme så skal hun bruge energi på 2 kuld unger på samme tid og det vil tære meget kraftigt på hende.
Med venlig hilsen
Johnny Ramm

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål