Jeg har en hankanin

Underkategori: Kanin
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-03-08 03:34:43
Spørgsmål indsendt af SofieJeg har en hankanin, som jeg tror har kaninsyfilis - dens testikler er meget lange, og "tappen" stikker ud og ser unormal/hævet ud. Den er gul på pelsen mellem benene, og mangler pelsen nogle steder. Sådan har den været er par måneder, jeg troede, det gik over, når den kom på ren strøelse, men nej.(jeg købte den i sommer fra en besætning med trådbund).
Nu vil jeg bare aflive den. Problemet er, at den har været parret med tre hunner i min lille besætning, uden held. Nu er de sandsynligvis drægtige med en anden han, og skal have unger om et par uger.
Er det sikkert, at de er blevet smittet? Vil ungerne blive smittet ved fødslen?
Hvordan skal jeg forholde mig?
Jeg avler dyrene for at spise dem.
Venlig hilsen SofieSvar fra brevkasse

Kære Sofie
Kanintestikler skal være lange... men der findes et fænomen som hedder hængetestikler og det er ikke "tilladt" iflg. Nordisk kaninstandard. Hvornår stikker tappen ud ? Det er meget normalt at den er fremme, når den lige har besøgt en hun.
Du er nødt til at få en dyrlæge til at se på om det er en sygelig tilstand. Såfremt det er  sygdom på kønsdelene er hunnerne med største sandsynlighed smittet. Om ungerne bliver smittet ved fødslen afhænger af sygdommen og deres immunforsvar.
Kærlig hilsen Cassandra

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål