Jeg har en han kanin på ca. et år

Underkategori: Kanin
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-01-17 12:39:11
Spørgsmål indsendt af Mor til 2x børn + 2x kaninerHej eksperter
Jeg har en han kanin på ca. et år, og har for en uge siden købt en lille kanin. Dyrehandleren var et flop, de solgte mig en han, som viste sig at være en hun (så nu er hannen kastreret) de forsikrede mig om hun var 8 uger, dyrlægen sagde højst 6 uger. De viste mig hendes mor og far som var helt almindelig albino kaniner, hende her er enten en hermelin eller løvehoved eller en blanding.
1: Jeg har bygget et stort (ca. 3 x 2 m.) åbent bur, med græs, sand og fliser. Inde i dette bur står min voksne kanins udebur (købt) som er hævet over jorden, har en helt lukket kasse og en med 3 sider væg og en side net og vandtæt tag. Han har en rampe, som han selv bruger til, at komme ud og ind. Kan kaniner selv finde ud af hvornår de bør være inde (pga. kulde, regn osv.) eller er han nødsaget til at blive lukket ud og ind og være inde om vinteren?
2: Den lille, som nu kun er ca. 7 uger, har et lille bur indenfor og et lånt udebur magen til det andet. Hun er ude i sit bur når vejret er godt og ude og løbe i det store bur i godt vejr i højst en time ad gangen. Hvornår er hun gammel nok til at flytte ud?
3: På trods af ovenstående, hvor vi har taget meget hensyn til vejr og varme for den lille, ser det ud til, at hun har øjenbetændelse. Hendes pels omkring det ene øje er stift og øjet er halvt lukket. Jeg kan ikke se om det er rødt da hun har røde øjne. Hvad skal jeg gøre? Går det væk af sig selv? Jeg opdagede det for ½ time siden efter hendes løbetur ude. Kan hun bare have fået noget i øjet?
4: Dyrlægen sagde hun ikke må være sammen med min han før hun er dobbelt så stor som nu. Hun vejer 300 g, og jeg vil veje hende en gang om ugen, men hvad skal hun tage på, på en uge for at være sund og hvor lang tid vil det tage at blive dobbelt så stor?
5: Hun skulle jo helst ud i år, men da vi jo skal vente på hun vokser skifter vejret. Jeg ved man ikke må stille kaniner ud om vinteren da de langsomt skal vænne sig til vejret. Men hvornår er det for koldt at flytte kaninen ud?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Mor til 2x børn + 2x kaninerSvar fra brevkasse

Kære Mor!
1) Nej, de kan ikke finde ud af hvornår det er bedst for dem at gå i læ, desværre så det er bedst at lukke ham ind i buret om aftenen og når det er meget dårligt vejr
2) Det er ok at flytte hende ud nu, men hold øje med at kastraten ikke er for voldsom ved hende.
3) Du er nødt til at dryppe hendes øjne. Hvis de er meget klistrede kan du forsigtigt gøre øjenomgivelserne våde med afkølet kamillethe og bagefter rensningen, dryppe med øjendråber der hedder Euphrasia. De fås i helsekost forretninger. Der skal være en markant bedring inden for 2 dage efter du er begyndt at dryppe, ellers er du nødt til at tage hende til dyrlæge, da der så kan være andre ting galt med hende også.
4) Hvis hun skal ind til en kastrat og han allerede har glemt at han har været han, er det ok at sætte hende ind nu, men du skal være meget opmærksom på at han ikke jagter hende hele tiden. og ellers må du vente til hun er større og mere robust. det kan tage 5-6 uger - de vokser hurtigt.
5) Temperaturforskellen mellem stue og udenfor må ikke være mere end 5-7 grader.
Kærlig hilsen Cassandra
www.kaninklub.dk

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål