Jeg har en blanding mellem en dumbo og en rex-rotte

Underkategori: Rotte
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-09-18 04:16:22
Spørgsmål indsendt af MikkelHej
Jeg har en blanding mellem en dumbo og en rex-rotte, som jeg fik for et par dage siden. Den nyser hele tiden og bruger meget tid på at vaske sit ansigt. Udover det blinker den meget med højre øje, som om den havde øjenbetændelse. Men der er ikke noget puds. Dog har øjenlåget en tendens til at klæbe fast ude i kanten af øjet.
(Det har jeg fjernet med kamille-te på en serviet.) Den har gået på spåner hele sit liv uden problemer, og så tænkte jeg på, kan allergi komme så sent i dens liv, eller er det altid medfødt. Den er omtrent 4 mdr. gammel? Den bor på et varmt værelse, så hvordan skulle det kunne være forkølelse? Og hvis det er, hvordan helbreder man det?
På forhånd tusinde tak
Med venlig hilsen MikkelSvar fra brevkasse

Hej Mikkel
Nu er det jo uvist, hvordan den er blevet passet, før du fik den, så måske har den været syg allerede da. Desuden skriver du, at den altid har gået på spåner. Men spåner er ikke bare spåner. De kan jo være lavet af flere forskellige slags træ, de kan være behandlet med noget osv. Selv hvis man køber i den samme dyrehandel, kan det ændres, hvis de skifter leverandør. Så den kan godt have fået allergi, hvis den nu får en anden type spåner eller der kan være andre ting i dens nye hjem, den ikke kan tåle.
Kenneth Worm

Tillægssvar til Mikkel fra læser:
Det er ganske normalt at rotter bliver en smugle forkølet når de får en nyt hjem. Det kommer sig af dem simple ændring i dens miljø, som også består af varme/kulde.
Hvis forkølelsen ikke går over, og du kan hørel at det sætter sig på lungerne, små pibelyde. Du kan evt. tage den op til øret for at lytte bedre efter.
Hvis der er en piben, skal den behandles med Baytril (er ikke sikker på stavemåden) som du kan købe hos din dyrlæge.
Hilsen Henriette

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål