Hvad en gambiansk hamster-rotte?

Underkategori: Hamsterrotte

2014-03-07 12:43:12
Spørgsmål indsendt af Jette Christensen, SønderborgHej
Jeg ville, se om I kunne fortælle mig, hvad en gambiansk hamster-rotte er? Jeg ved den ligner en rotte og bliver ca. 90 cm lang, de bruger den til at finde vandhuller med i visse lande, og den skulle være meget intelligent.
Er den egnet som husdyr eller er den for vild?
Jeg har altid været vild med rotter, så det ville være fint med en på 90cm, som ikke behøver at være spærret inde i buret hele tiden.
Jeg håber I ved, hvilket dyr jeg forsøger at finde og kan hjælpe mig?
Jette Christensen, SønderborgSvar fra brevkasse

Hej Jette
Hamster-rotten er strengt taget ikke en rigtig rotte, men alligevel beslægtede med mus og rotter (bare lidt længere ude). Det er rigtigt at de kan blive op mod en meter lange, men halen udgør cirka halvdelen. Den bliver ofte holdt som kæledyr i Afrika og også som spisedyr, da den skulle smage udmærket. De bliver da også af og til indført i dyrehandler herhjemme, men ikke så tit. De er nemlig temmelig svære at holde indespærret, idet de er store og stærke nok til at gnave sig ud af mange bure, også selvom det er med metaltremmer. Har man dog først fået dem gjort tamme skulle de være fortræffelige kæledyr, og især i USA har de været et hit nogle steder, og du vil sikkert kunne finde en del engelske hjemmesider om dem. De hedder 'Giant Pouched Rats' på engelsk og 'Cricetomys gambianus' på latin. Prøv at søge på disse ord og du skulle kunne finde flere oplysninger om dem.
Kenneth Worm
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål