Fugl
 

Fuglefoder til vilde fugle i haven

- 07/02/16
Fuglefoder og fuglefrø til vilde fugle
I Danmark har vi mange vilde fugle og om vinteren kan der være mangel på føde. Derfor kan vi med fordel hjælpe fuglene ved at fodre dem. Det giver os den fordel at vi kan sidde inde i varmen og kigge på de smukke fugle der spiser fuglefoder i vores haver. Der er nogle tips du med fordel kan overholde, for at opnå det rigeste fugleliv og undgå at fuglene forsvinder igen.

Foder varieret

Foder fuglene varieret. Du kan med fordel købe vildtfoderblandinger til fuglene og supplere med f.eks. æbler og bland eventuelt rosiner i fuglefoderet. Jo mere varieret du fodrer, jo flere forskellige arter vil du have mulighed for at opleve i haven.

Vand som supplement til foder i haven

Sørg for at der er vand i haven. Især når der er frost, er der meget tørt og med frisk vand i haven, vil du kunne tiltrække dobbelt så mange fugle, så det er altså ikke nok bare at fodre med fuglefoder. Fuglene drikker vandet, men de elsker også at bade i det.

Rengør foderpladsen

Det er en rigtig god idé at rengøre foderpladsen en gang imellem. Når der kommer mange fugle og spiser fuglefrø i din have, så vil der kunne opstå en smittekilde og i værste fald kan fuglene blive syge.

Hold katten inde indtil fuglene har spist

Hvis du har kat, bør du holde den inden døre, indtil fuglene har spist om morgenen. Fuglene spiser gerne en masse om morgenen og det er vigtigt at de får fred til at spise på dette tidspunkt. Giv dem evt. en times tid at spise i om morgenen, inden du lukker katten ud. Din kat kan jo evt. blive fodret indendørs samtidig. Du kan finde det billigste sted at købe kattemad her.

Fodring med afskallede solsikkefrø

Vi kender det alle sammen. Når vi fodrer med solsikkefrø, ligger der en masse skaller tilbage. Det ser ikke pænt ud. Derfor kan du købe afskallede solsikkefrø. Kig efter på pakken når du køber fuglefrø til vilde fugle. Der står hvis det er afskallede solsikkefrø.

Undgå rotter ved fodring af fugle

Hvis du fodrer for intensivt og fuglene ikke kan følge med og få spist alt fuglefoderet, så risikerer du at rotterne kommer og spiser resterne om natten. Foder på fuglebræt og kig efter hvor meget der falder på jorden. Du kan ikke undgå at der falder lidt fuglefrø på jorden, men pas på at det ikke er bunkevis der falder ned.

Undgå de store fugle spiser alt fuglefoderet

Den nemmeste måde at undgå at de store fugle, som f.eks. duer spiser alt fuglefoderet og jager de små fugle væk, så kan du sætte stormasket hønsetråd omkring foderhuset, så det kun er de små fugle der kan komme igennem og spise fuglefoderet på foderbrættet.

Find billigt fuglefoder og fuglefrø

Der er ikke nogen der siger at man skal købe foder af lav kvalitet for at få billigt fuglefoder. Nogle gange drejer det sig ganske enkelt om at finde det rigtige sted at købe foderet. Du kan kigge på prissammenligningssiden over fuglefrø, for at finde dit yndlingsfuglefoder og derefter vælge at købe det i den internetbutik der er billigst.


Tilbage til oversigten