Kan undulater skifte køn?

Underkategori: Fugl
Tema: Avl og unger

2014-11-14 12:28:05
Spørgsmål indsendt af Susanne Hammer, ValbyKære fugleexperter Jeg har to undulater, en han albino, der er violet på vokshuden (har haft unger med en hun, der er død) og en treårig hun . de vil ikke parre sig, selvom jeg har prøvet med spray, opmadningsfoder, redekasse o.s.v. I går opdager jeg så, at hunnen, hvis vokshud hidtil har været brun, pludselig er blevet tydelid blå!! Hvad sker der?? Et kønsskifte i løbet af et par dage? Jeg har haft undulater siden 1979,og fået flere kuld med min gamle hun. Faktisk er hannen, jeg har tilbage min egen unge. Dette har jeg dog aldrig oplevet før, kan I give mig et svar?
Susanne Hammer, ValbySvar fra brevkasse

Hej Susanne
Jeg har heller aldrig hørt om noget sådan, men det lyder, som fuglen er en han.. Jeg synes du skal snakke med en dyrehandler eller en fugleopdrætter, hvis du ved om der er en i nærheden, og så bytte fuglen til en sikker hun, så kan det være du får bedre held med at få unger.
Du kan også ringe til Amager fugleforeningen, formand Anders Berthelsen tlf. 32550714 eller skrive til sekretær John Strange Petersen på: jolian@get2net.dk
Så kan de hjælpe dig med at finde en undulatopdrætter som kan hjælpe dig med dit problem.
Venlig hilsen
Elsebeth, Danske Fugleforeninger

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål