Kan fugle få en virus som gør dem slingrende i deres bevægelser?

Underkategori: Fugl
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2013-10-28 03:27:11
Spørgsmål indsendt af Lone Kold Schmidt, SkødstrupHej ekspertpanel
Vi har en undulat (han) på ca. 4 år. Den er meget tam, og elsker at sidde på skulderen rundt i hele huset, blive snakket med samt flyve rundt i vores hjem.
For ca. 1 uge siden begyndte den at opføre sig underligt. Den holdte op med at spise, kunne ikke sidde på pinden andet end at den skulle bruge begge ben, og faldt til sidst ned i bunden af buret hvor den har siddet i næsten en uge.
Vi forsøger at opmuntre den hver dag, og har selvfølgelig sat vand, mad m.m. ned til den. Der er sket en lille bedring i løbet at de sidste 4 dag, men det ser stadig ud til at den er ”tummelumsk” når den bevæger sig i såvel buret som udenfor.
Vi har en bange anelse om, at den måske er fløjet meget brat ind i noget, uden vi har bemærket det, og derved har fået et hårdt slag.
Vores bekymring går på, om vi skal tro på at den har det nogenlunde og lade den leve lidt endnu, eller om vi bevæger os i en cirkel af dyrplageri, da den bestemt ikke er lige som den var før.
Det kan være ret svært at vurdere hvad vi skal gøre, og om vi stadig gør det rette.
Det ser ikke ud til at det gør ondt på den, men det kan man jo heller ikke se på fugle. Den er begyndt igen at spise og drikke, men har selvfølgelig tabt sig meget, hvilket vi kan mærke når vi holder den.
Kan fugle få en virus som gør dem slingrende i deres bevægelser, eller må vi blot konstatere, at den har lidt skade ved en kollision.
Venter spændt på at få svar, da det absolut vil være en afgørende faktor for hvad vi gør men fuglen - som selvfølgelig er elsket at såvel store som små.
Lone Kold Schmidt, SkødstrupSvar fra brevkasse

Hej Lone
Din fugl kan være fløjet ind i vinduet og derved slået sig hårdt. Jeg synes, at du skal lade den leve lidt endnu, da den er begyndt at spise og drikke igen, og så se om den kommer sig lidt efter lidt. Hvis du stadig er i tvivl, kan du spørge en dyrlæge, hvad han synes er bedst for fuglen, han ved også om fuglen kan få en virus, der giver disse symptomer.
Venlig hilsen
Elsebeth, Danske Fugleforeninger

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål