Jeg tænker meget på at købe en Senegal papegøje, hvor gammel skal den være?

Underkategori: Fugl
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-11-26 04:38:55
Spørgsmål indsendt af Helle Pedersen, HedenstedHej,
Jeg tænker meget på at købe en Senegal papegøje, men den er svær at finde. Når det skal være en kæle gøje, skal den så være håndopmadet? Hvis ikke jeg kan finde det, kan den så blive tam, hvis jeg køber en unge, der er opfodret af sine forældre? og hvilken alder skal den så helst have?
På forhånd tak.
Helle Pedersen, HedenstedSvar fra brevkasse

Hej Helle Pedersen.
Der er, som du tilsyneladende har erfaret, ikke mange opdrættere, der håndopmader Senegalpapegøjer, - det er ellers en rigtig dejlig fugl, den er fin i størrelse, væsen osv. uden dog at være en god imitator, Senegalpapegøjerne lærer sjældent at "tale" (imitere menneskelig tale), men de kan være ret dygtige til at efterligne andre lyde som døre der knirker, fløjten osv.
Køber du en unge der ikke er håndopmadet, vil du nok gøre dit livs fejltagelse, en sådan fugl vil, - medmindre du er helt sikker på den kommer lige fra forældrene/reden, aldrig blive tam, (dit eneste sikre bevis er en fst lukket fodring med årstal) og det vil kun blive til stor skade for såvel fugl som ejer, - og husk så ! - aldrig at holde papegæøjefugle alene ! – det er sociale dyr der har behov for kontakt med artsfæller, - at holde dem alene er ren menneskelig egoisme.
Du kan være heldig at finde en Dansk opdrætter af disse fugle som håndopmader, du kan evt. indrykke en annonce på www.fuglehobby.dk, eller på www.fuglemarkedet.dk det er gratis og der er stor sandsynlighed for at evt. opdrættere vil se annoncen.
Held og lykke.
Med venlig hilsen
John Vestergaard
www.fuglehobby.dk

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål