Jeg læste med interesse Rikkes brev ang.

Underkategori: Papegøje
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-10-13 07:25:35
Spørgsmål indsendt af Mange venlige hilsner fra Susanne og Bo.Hej.
Jeg læste med interesse Rikkes brev ang. senegalpapegøjer. Vi har selv en - LARRY - som er 4 år gammel. Den er købt som ca. 1-årig på en fugleudstilling, hvor den skulle sælges som ”selskabs papegøje”, da den var blevet håndfodret og var så vant til mennesker, at den ikke kunne klare sig i en voliere.
Den var ”sur” i starten og skulle lige have nogle dage til at vænne sig til os. MEN så skal jeg også love for at den var hengiven og hang på os hele tiden. Han er meget tam - følger os overalt når han er ude - og siger de lyde som den er omgivet af dagligt - kaffemaskinen, drikkelyde, grinelyde, tisselyde o.s.v. Den kræver meget social kontakt fordi den er alene - så dagligt skal den nusses - kløes lidt på næbet, snakkes med og ud hver dag og flyve.
Den kræver meget tid - men det er det hele værd.
Til brevkassen vil jeg spørge - hvordan kan det være man ikke kan hverken låne eller købe bøger om senegal papegøjer? Jeg kan finde om alle mulige andre fugle men ikke denne. Vi er meget interesserede i at se fotos af deres naturlige levesteder - for Larry kravler meget ind i ”huler” f.eks. og vi vil også gerne kunne læse om deres adfærd i forskellige situationer.
Det kan være du ved nogen om dem - eller om en evt. bog.
Er det ikke normalt at fugle kan lide visse former for frugt?
Vores vil overhovedet ikke nærme sig det - den ser nærmest ud som om den har set noget ”farligt”.
MEN derimod - cola, rugbrød både med og uden spegepølse og karrysalat, chokoladekiks, knækbrød med birkes, kager af alle slags, Ribena saftevand,
tyrkiske peberbolsjer og spagetti med kødsovs - det ELSKER den!!!!
Selvfølgelig bliver den ikke fodret med det - den spiser en god gøje blanding - men kommer straks og tigger når den bare SER de andre ting - den kan sågar flyve ud til køleskabet og sige drikkelyde og så forventer den at få enten cola eller saftevand.
Er det usædvanligt eller…?
Hvorfor mon den ikke spiser grønt?
På forhånd tak.
Mange venlige hilsner fra Susanne og Bo.Svar fra brevkasse

Hej Bo og Susanne
Det lyder til at I har det rigtig godt med Jeres Senegalpapegøje, det er dejligt, MEN spar lige lidt på alt det der Cola, karrysalat og Chokolade, DET ER IKKE GODT FOR FUGLEN! og I skulle jo gerne beholde den mange år endnu, ikke?
For øvrigt kan man udmærket anvende håndopmadede fugle til voliere og opdræt!
Blandet saft har den ingen skade af, ej heller lidt brød, men slik og cola bør være bandlyst, gør hellere en indsats til at lære den at frugt og grønt er godt, giv den lidt hver dag også selv om den ikke spiser det, en dag vil den sikkert komme til at kunne lide det.
Bøger om Senegalpapegøjer findes, dog er de fleste på Engelsk, men der findes en bog der hedder Afrikanske langvingepapegøjer som er på Dansk, den kan I købe hos Bogsalget Danske Fugleforeninger, se link unde www.fuglehobby.dk
M.v.h.
John Vestergaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål