Jeg har to små papegøjer en han og en hun

Underkategori: Papegøje
Tema: Avl og unger

2014-12-12 01:08:44
Spørgsmål indsendt af BirgitteJeg har to små papegøjer en han og en hun, hannen er 2 år og hunnen er 1 år, hvor gammel skal de være før at de kan få unger?
Med venlig hilsen BirgitteSvar fra brevkasse

Kære Birgitte
Du skriver ikke noget om hvilken art af papegøjer der er tale om ?
Undulaten, som jo også er en papegøjart kan yngle allerede når den er få måneder gammel, hvilket dog ikke kan anbefales, det giver bedre unger hvis man venter med at sætte dem i gang til de er ca. 1 år gamle.
Er det Dværgpapegøjer eller Spurvepapegøjer du har, vil dem du har være ved at være gamle nok til at yngle nu, der findes mange forskellige udformninger af redekasser til f.eks. spurvepapegøjer, og mange har haft held med at bruge en kasse med dobbelt redekammer, - husk at nogle af de mindre papegøjer skal bruge friske kviste af f.eks. pil til at bygge rede af, spørg evt. i din lokale fugleforening.
Nu er det sådan at det med at papegøjer er gamle nok til at formere sig, ikke i sig selv betyder at så får de unger, - der kan være mange faktoret der spiller ind, og heldigvis er vi ikke herre over dem og kan kun give fuglene de bedste betingelser og så, - håbe !
M.v.h.
John Vestergaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål