Jeg har fået 2 undulater som jeg gerne vil gøre

Underkategori: Papegøje
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2013-12-08 12:41:28
Spørgsmål indsendt af Line.Kære dyrebrevkasse
jeg har fået 2 undulater som jeg gerne vil gøre tamme. Jeg har haft dem i 3 uger men de er stadig bange for mig og når min hånd kommer i nærheden ad dem flyver de væk og vil da slet ikke hoppe over på hånden. Jeg vil virkelig gerne have dem håndtamme hvordan gør man det når man har to. Jeg har lige læst i en bog at det ikke kan lade sig gøre når man har to, men det står der i en anden bog at man godt kan. Vi har overvejet om man kan sætte dem i hvert sit bur og så gøre dem håndtamme hver for sig og sætte dem sammen igen bagefter, men er det synd for fuglene?
Kærlig hilsen Line.Svar fra brevkasse

Kære Line
Hvis ikke du får Undulaterne helt som redeunger kan det være svært at få fuglene helt tamme, så sidder du med et par fugle hvor øjnene ikke mere er helt sorte, men der ses en tydelig iris, er det ikke helt unge fugle, og du skal måske overveje at prøve med et par helt unge af slagsen.
Helt unge fugle har sorte øjne, og gerne lidt mørke pletter på overnæbbet, - kan du finde dem i den alder er det langt det bedste, her er det dog en fordel at vælge grønne eller mørkeblå individer, da de er lettest at kønsbestemme i den alder (hanner (1,0) får blå vokshud ved næseborene og hunner (0,1) får brunlig vokshud, disse farver er dog ikke totale som redeunger, men man kan som kender/opdrætter med 90% sikkerhed se hvad det vil blive.
Fugle lige fra redekassen har ingen frygt for mennesker, og de vil stort set være tamme helt fra start, og fra det tidspunkt er det helt op til dig hvordan fremtiden skal forme sig :)
Med venlig hilsen
John Vestergaard
www.fuglehobby.dk
www.dansk-fuglehobby.dk
www.greyparrot.dk

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål