Jeg har endelig fundet frem til en fugl

Underkategori: Papegøje
Tema: Fodring

2014-06-24 12:31:15
Spørgsmål indsendt af Venlige hilsner RikkeHej!
Jeg har endelig fundet frem til en fugl, som jeg synes passer til mig. Jeg har tidligere haft undulater og nymfeparakitter, men denne gang er det altså en senegalpapegøje. Jeg vil gerne høre hvor stort et bur den skal have, hvor langt skal der være mellem tremmerne og hvilken tykkelse siddegren.
Den unge som jeg forventer at købe, er stadig i reden, den er nu ca. 8 uger, hvornår er det forsvarligt at tage den derfra og begynde at håndopmade den?
Hvor mange gange skal den mades om dagen og i hvor lang tid?
Hvor gamle bliver de gennemsnitlig og er det et godt valg, hvis det jeg søger skal være en meget tam og hengiven fugl?
Hvad er den rimelige pris, hvis jeg selv opmader den?
Venlige hilsner RikkeSvar fra brevkasse

Hej Rikke
Du vil gøre et rigtig godt valg ved at vælge en Senegalpapegøje, dog skal det være et håndopmadet eksemplar, og den du har i kikkerten burde være taget fra da den var een måned gammel da den allerede nu kan være ret vild af instinkt, det vil dog kunne lade sig gøre at opmade den fra nu af, det er jo snart ved den tid den selv skal forlade kassen !
Den alder den har nu, bør den have skemad 2 - 3 gange dagligt samtidig med at den tilbydes opblødt papegøjeblanding, frugttern og alm. tørt frø. + naturligvis vand ! dette indtil du er helt sikker på at den spiser selv.
En senegalpapegøje bliver omkring 30 år gammel ved god pasning.
Siddepindende til en Senegal skal som til alle andre fugle være af varierende størrelser, i dette tilfælde fra ca. 1 cm. - 3 cm. i diameter.
BRUG aldrig andet end træpinde, smid de plastpinde ud der evt. følger med ved køb af bur, brug heller aldrig "sandpapir" til bundlag, det ødelægger fuglenes fødder, og har kun positiv virkning for dem som tjener penge på at sælge dem !
Buret skal være så stort som muligt, jeg vil dog mene at du kan bruge et stort paprakitbur, denne tremmestørrelse er passende og hvis du tager fuglen ud jævnligt vil det være OK.
Vedr. prisen er det ikke nemt for mig at udtale mig om, men en "vild" senegalpapegøje koster omkring 4 - 600 kr. og en total tam håndopmadet koster nok omkring 1.500 - 2.000 kr., så mon ikke den rigtige pris vil ligge et sted derimellem.
Held og lykke !
M.v.h. John Vestergaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål