Jeg har en Senegalpapegøje (Gøje)som er ca.

Underkategori: Papegøje
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-10-10 04:26:38
Spørgsmål indsendt af Heidi Wassini, HolteHejsa
Jeg har en Senegalpapegøje (Gøje)som er ca. 17 måneder nu. Gøje har de sidste par måneder fået en uvane med at smide alt sit foder ud af sin madskål. Først ved at vælte/tippe madskålen og, efter den blev surret fast, så ved simpelthen at smide maden ud. Jeg kan ikke finde ud af, om det er kedsomhed, pubertetsbesvær - eller om han i virkeligheden er en hun, der vil lave rede??
Han er ude hver eller hveranden dag i alt lige fra 1 time til hele dagen/aftenen, og får altid jordnødder og frisk frugt, når han er ude.
Foderblandingen er en blanding af dyrehandlerens papegøjefoder, men da jeg synes, der er for mange solsikkefrø i, får han også 1/3 ”Afrikansk papegøjefoder” og 1/3 tørret frugt og nødder (også et papegøjeprodukt fra dyrehandleren).
Kommer papegøjer i puperteten og i så fald hvornår - og hvilke symptomer kan man opleve?
Heidi Wassini, HolteSvar fra brevkasse

Hej Heidi
Efter at have læst dit spørgsmål, kan jeg ikke se anden forklaring end at det er en form for beskæftigelse/tidsfordriv det din Senegal udøver. Mit bedste råd er, som så ofte før at købe en partner til din fugl, specielt hvis du går på arbejde 7 -8 timer om dagen.
Husk at give din fugl friske grene fra f.eks. Bøg, Ask, Frugttræ, eller andet løvtræ du kan skaffe, disse grene vil give fuglen andet at tænke på end at sprede indholdet af foderskålen.
En papegøje bruger en udhulet træstamme/redekasse til rede, så jeg tror næppe det er for at bygge  rede den tømmer skålen.
Med venlig hilsen
John Vestergaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål