Blodmider

Underkategori: Fugl
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2014-09-28 03:50:01
Spørgsmål indsendt af Kirsten Holt, HaderupJeg er den ulykkelige ejer af en voliere med sygdom i.
Jeg havde 35 kanariefugle i en voliere, der er inde i vores havestue.
Jeg har købt en ny hunkanarie på kræmmermarked. Det begyndte med, at nogle at hunnerne pludselig begyndte at dø. Der gik ca. 2 dage så lå der en ny fugl død.
Vi gjorde fuldstændigt rent i buret, nye træer osv., så holdt det op. Vi var glade, men cirka 14 dage efter begyndte det igen. Vi fandt så ud af, at fuglene havde fået blodmider. Det blev de så sprøjtet imod og hele buret fik en omgang til. Der døde 2 fugle, men vi mente, at de nok var for svage til at overleve alligevel. Så gik der ca. 14 dage, så begyndte de at dø igen.
Jeg gik til en fra en fugleforening og fortalte ham om problemet og han kunne så fortælle mig, at det var den nye hun, jeg havde købt, der havde sygdommen med fra Holland. Jeg fik noget medicin, jeg skulle give dem i 5 dage (1 dråbe i næbbet). Det er lidt af en præstation at give dem det!
Jeg endte med at give dem medicinen i maden. Nu er jeg i den situation, at de, der overlevede, er de 5, der ikke fik medicin.
De er sat ud i buret igen og ser ud til at have det godt. Mit spørgsmål er: kan jeg risikere at sætte andre fugle ind til dem næste år eller er de stadig smittebærere?
Kirsten Holt, HaderupSvar fra brevkasse

Hej Kirsten
Hvorvidt fuglene er smittebærere endnu, kan nok kun en dyrlæge svare på, men det er nok klogt at vente til du er helt sikker på at sygdommen er væk.
 
Med venlig hilsen
Jan Mathiesen

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål