Skal man stop-fodre kampfisk og specielt hunnen for at få dem til at lægge æg?

Underkategori: Fisk
Tema: Avl og unger

2013-05-04 09:31:27
Spørgsmål indsendt af FjolleJeg har lige anskaffet mig en kampfiskehan og to hunner. Jeg håber meget på at kunne få dem til at yngle - det skulle efter sigende ikke være så svært. I den anledning har jeg et par spørgsmål...
1) Nogle siger at for at få kampfisk til at yngle, skal man stop-fodre dem og specielt hunnen som skal lægge æg. Men samtidig advares jeg mod at overfordre. Kan en fisk spise sig selv ihjel?
2) Flere anbefaler, at man skiller hannen fra hunnen og det helst i samme akvarium for på den måde at ”gejle” fiskene op. Når så de er ”gejlede”, sætter man dem sammen. Er det sandt og er det nødvendigt?
På forhånd tak!
FjolleSvar fra brevkasse

1) "stopfodring" er ikke nødvendig, men en god almindelig fodring med afvekslende foder, såsom frostfoder af forskellig slags :røde, sorte myggelarver, artemia eller allerhelst lidt levende foder, mange steder kan der købes klare myggelarver, der kan jo også fanges en del selv, i for eksempel gadekær, mergelgrave eller i smådamme, friskfangede dafnier og cyklops er noget af det bedste til de fleste fisk. Med overfodring menes der sikkert at hvis der er for meget foder. som ikke bliver spist, så kan vandet blive for dårlig for fisk, men selv i dette tilfælde kan voksne kampfisk nok klare sig da de jo er labyrintfisk, altså regn ikke med at fisk spiser sig ihjel.
2) Et specialakvarium er altid at foretrække, da det her kun er en slags fisk som man skal sørge for at forholdene
passer, hos kampfisk er det ikke nødvendigt at skille han og hun, da hunnen vil få lodrette striber på kroppen når hun er legemoden, men sørg for at der er nogle steder i akvariet hvor hun kan gemme sig,hvis hannen er lidt for ivrig .Man kan ikke gejle en fisk op, hvis hunnen ikke er rognsat.
Klæk med held.
Venlig Hilsen
Erik Lind Larsen, tidl. formand DAU.

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål