Mine akvarieplanter bliver grimme, hvad skyldes det?

Underkategori: Fisk
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2011-03-03 08:23:22
Spørgsmål indsendt af HeidiHej brevkasse.
Jeg har et spørgsmål ang. mine planter i mit akvarie. Mit akvarie er på 160 l. og det har været igang siden d. 13/7. Det ska' lige siges, at jeg er nybegynder.
Jeg købte nogle forskellige planter til akvariet. Store og små. Jeg stillede dem i en spand vand ved stuetemperatur i ca. 1 døgn, fordi jeg ikke kunne få dem plantet samme dag. Da jeg så havde fået bunddække og vand i akvariet, plantede jeg dem. Men vandet var ret koldt.
Nogle af mine planter synes jeg er blevet grimme. Nogle af deres blade mister deres grønne friske farve, og bliver i stedet gullige eller helt sorte, (den sorte farve er på bregnen) og nogen steder ligner det, at der er blevet spist af bladene. Kan det være fordi vandet i akvariet var for koldt da jeg plantede dem, og planterne så har fået et "chok"? Eller er der noget efter dem? Bag på mine bregner er der nogle sorte prikker. Jeg har fået fortalt, at det er frø, som bregnen selv sætter. Passer det? Jeg har også fundet nogle meget små snegle med hus på i akvariet. Kunne det være dem som spiser bladene eller gør dem grimme? (Jeg har 3 Panser maller i akvariet, men de spiser vel ikke planterne?)
Håber I vil svare. På forhånd tak.
Med venlig hilsen HeidiSvar fra brevkasse

Jeg er bange for at du er blevet lidt snydt. Jeg tror du har fået stueplanter istedet for rigtige akvarie planter. Det er der desværre nogle akvarie forretninger der gør.
Gå ned til akvariehandleren og beklag dig og spørg om de planter du har købt er rigtige akvarieplanter.
Henvend dig evt. i den nærmeste akvarie klub/-forening. de vil ofte gerne hjælpe.
ellers kan du se på www.akvaunion.dk hvor du vil kunne finde akvarister nær dig som du kan spørge. endelig er du velkommen igen hvis jeg får dit bopælområde kan jeg finde hjælp til dig.
Med venlig hilsen
J.V. Bruun

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål