Jeg har tabt mit hjerte til Diskosfisken.

Underkategori: Fisk
Tema: Sygdom, parasitter, neutralisering

2011-05-13 06:44:09
Spørgsmål indsendt af Jesper FløystrupHej lidelsesfælder
Jeg har tabt mit hjerte til Diskosfisken. Denne enestående og karismatiske fisk er jeg løbet ind i følgende problem med.
Problemet er at 1 eller 2 af mine i alt 5 rødturkis skider ”spaghetti”. Det viser sig ved papirtynd lort som er ca. 1 mm på den ene led og papirtynd på den anden. Længden kan variere fra 1-5 centimeter. (Det ligner orm). Jeg har prøvet varmekur og hexX, men intet synes at hjælpe.
Fiskene virker påvirket af det ved at være stresset som påvirker deres ædelyst.
Håber der er en som har de vise ord
Med venlig hilsen
Jesper FløystrupSvar fra brevkasse

Hej Jesper Fløystrup
Til lykke med dine diskosfisk. Men trist, at du er løbet ind i sygdomsproblemer med dine fisk.
Hvis en korrekt gennemført varmekur og anvendelse af "Hexa-Ex" ikke hjælper, så er fiskene sandsynligvis enten ramt af et hårdt angreb af flagellater, eller af et angreb af indvoldsorm, der lever i fiskens tarm.
Flagellatangrebet kan behandles med det receptpligtige stof metronidazol, der bl.a. forhandles som tabletter under navnet Flagyl. Tabletterne knuses og opløses grundigt i et glas vand. Der bruges ½-1 gram pr. 100 liter akvarievand. Fuld effekt efter 5 dage, men du kan godt give en ny kur, samme doses, allerede efter 3 dage.
Indvoldorm er en eller flere arter af små snyltende rundorme. Behandlingen er en ormekur med f.eks mebendazol (Vermox). En tablet knuses og opløses i lidt vand. Heri kommer man en klump
foder - mysis eller røde myggelarver - som er presset for væske og tørret lidt, så den kan opsuge vandet med medicinen. Brug dette foder så tit som muligt i ca.1 uge, gerne ved en øget temperatur op til 32 grader.
Obs.! Medicinbehandling bør ikke foregå i blødt vand.
Du kan læse en lidt mere udførlig beskrivelse i Jens Meulengracht-Madsens bog "Diskosfisk", clausen bøger, på side 101-106.
Jeg håber, du for held med behandlingen og glæde af dine diskosfisk.
Med venlig hilsen
Poul Petersen

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål