Hvad skal man gøre med hensyn til fodring, skiftning/rengøring, ilt, planter og lys i en bowl med sl

Underkategori: Fisk
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2011-05-06 10:38:33
Spørgsmål indsendt af ChristofferJeg har lige fået 2 slørhaler. Jeg har dem i en bowle. Har godt nok læst at det ikke er godt for dem. Men jeg bor på et værelse. Hvad kan du anbefale man skal gøre med hensyn til, fodring, skiftning/rengøring, ilt, planter og lys? (Hvor meget vand skal der i bowlen, skal den være helt fyldt eller...? Bowlen er ca. 60 i omkreds(rundt) og 25 i højden.
Lige nu har jeg 2 planter i en lille skulptur, som er beregnet til have i mad. Akvarium kan jeg ikke have på mit værelse da der ikke er så meget.
Håber du kan hjælpe mig!
ChristofferSvar fra brevkasse

For det første bør du have en luftpumpe med en luft sten så der er rigelig vandstrøm.
Fodring afhænger af temperaturen, men som hovedregel siges at er foderet ikke ædt op på 10 min. er der fodret for meget. I en så lille bowle bør du skifte ½delen af vandet 1-3 gange pr. måned. Hvis vandet bliver uklart da hyppigere.
Planter er ikke strengt nødvendige, men har du dem bør du have fx en kontorlampe med 40-60 watt til at lyse på dem i dagtimerne. Du kan godt bruge en sparepærer der svarer til den nævnte lysmængde. Bedst vil du nok være stillet ved at købe cryptocoryner. Få dem evt. via den lokale akvarieklub. (se www.akvaunion.dk)
I forretningerne sælges de ofte fra gartnerier i noget rockwool. Det skal du i så fald fjerne før du sætter planterne ned. Cryptocoryner er ret Ph afhængige så kikser de første så skift til nogle andre.
Med venlig hilsen
J. V. Bruun

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål