Er mine skalar stressede eller hvad er der galt?

Underkategori: Fisk
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2014-12-16 04:31:11
Spørgsmål indsendt af Quyen Nguyen, ØlstykkeHej brevkasse
Det drejer sig om min skalar, som havde det med at lægge sig på siden på vand overfladen.
Vi fik 2 STORE koi-skalar for ca. 3 måneder siden. Den der lagde sig på siden er den sorte/mørke af dem. Jeg har givet dem lidt salt. Den fik det lidt bedre. Den forsøger i det mindste, at være lodret nu. Desværre ser det ud til, at den anden af de 2 begynder, at gøre det samme. Ikke lige så tit, som den mørke af dem. Men det ser ikke godt ud. Jeg har lagt mærke til, at en af vores sugemaller har det med, at "jage" skalarene. Kan det være stress eller kan det skyldes noget andet. Står de til at reddes?
Quyen Nguyen, ØlstykkeSvar fra brevkasse

Det er umuligt at stille en sikker diagnose med så få oplysninger, først salt-bad skal altid gives i separat akvarium, dernæst hvordan med vandet - var det et godt vand = frisk vand eller såkaldt "gylle" = gammelt vand , det tyder på at det vand fiskene kommer fra og det vand de er kommet til, var væsentlig forskelligt. Hvordan med PH og tmp. - akvariestørrelse ?
Koi-skalare er også en fisk som er "ødelagt " i hvert fald farverne angår, hvorfor ikke også hvad svømmemetode angår = rent genetisk har man måske fået lavet en fisk der tror at denne svømmemetode er naturlig. Skift disse kulturfisk ud med Skalare fra naturtypen, så får man måske en fisk som svømmer normalt.
Jeg kan derfor ikke svare ordentlig på problemet.
Med venlig hilsen
Erik Lind Larsen

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål