Siden jeg var helt lille har jeg altid synes at

Underkategori: Kænguru

2009-04-04 05:02:09
Spørgsmål indsendt af Jonas Jørgensen, HerlevHej Dyrebrevkasse
Siden jeg var helt lille har jeg altid synes at kænguruer er et spændende dyr, og da jeg er flyttet i hus og har muligheden for at bygge et stort bur i min have, kunne jeg godt tænke mig at vide mere om kænguruer. Desværre har det ikke været muligt at finde information på danske hjemmesider om emnet, ligesom det ikke har været muligt at finde oplysninger om hvor de kan købes - er det overhovedet lovligt at holde kænguruer??
På forhånd tak for hjælpen.
Jonas Jørgensen, HerlevSvar fra brevkasse

Det er forbudt at holde de store arter af kænguruer, som kan være farlige for mennesker, mens det er lovligt at holde de mindre arter.
Selvom det er lovligt, skal man være forberedt på, at det ikke er særligt smart at holde kænguruer, med mindre, man har MEGET god plads. Dyrene trives som regel ikke så godt, hvis man kun har et dyr, og foderet skal være specielt sammensat. Et bur vil være en dårlig ide. Dyrene kræver en stor fold.
Samtidigt skal man tænke på, at de små arter af kænguruer er mere sarte end de større arter, så der kræves også en stor, lun staldplads.
Kænguruer har som sagt et stort pladsbehov. Du kan sammenligne det med at holde får. Har du plads til en fåreflok, har du nok også plads til kænguruer.
Med venlig hilsen Henrik Hestbech
Blåvand Mini-Zoo

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål