Planter

Underkategori: Frø

2013-04-30 03:44:32
Spørgsmål indsendt af Jackie Wahl, HolbækHej jeg har tænkt mig at få fravefrøer, så ville jeg bare høre hvilken planter, der gør sig godt (helst også danske navne, hvis det er muligt) og måske hvor man kan købe dem?
Jackie Wahl, HolbækSvar fra brevkasse

Hej Jackie.
Der er sandelig mange slags planter, du kan have i et terrarium til farvefrøer! Det vil stort set være alle stueplanter, der kræver eller kan tåle fugtige og frodige forhold, og der ikke bliver for store og voldsomme. Når de først får etableret sig i terrariet, vil de i reglen gro væsentligt bedre og hurtigere end i en tør stue, og så vil pasningen stort set foregå med en saks, så de ikke danner et tæt og uoverskueligt vildnis!
For mange af dem bruges de latinske navne faktisk også som populærnavne. Jeg vil her give dig nogle eksempler på plantenavne, men du bør under alle omstændigheder begive dig en tur på biblioteket for at slå dem op i deres bøger om stueplanter. Sådanne bøger vil indeholde langt bedre oversigter, ligesom oplysningerne generelt også vil være bedre, end hvad du kan finde på tilfældige sider på internettet. Vi må derfor leve med, at der for mange arter bruges latinske navne.
Ficus pumila er en uhyre taknemmelig plante, der hurtigt breder sig til hele terrariet, hvis du ikke får klippet den ned!
Der findes mange arter af Crypthantus, som er velegnede og smukke til bunden.
Slægten Bromelia kan både stå på bunden og vokse som epifyt. Den er meget naturlig for farvefrøer, idet de vandfyldte bladtragte og bladskeder bruges af frøerne til at afsætte deres larver i.
Slægten Tillandsia er også naturlig som epifyt.
De fleste akvarieplanter er faktisk sumpplanter, og det er i reglen unaturligt for dem at være nedsænket helt i vand. Mange kan vænnes til at stå på land i et meget fugtigt regnskovsterrarium på steder, hvor bunden er våd eller meget fugtig. Det gælder typisk slægterne Cryptocoryne og Anubias. Desuden kan javamos danne et vældigt godt bunddække på landdelen, efterhånden som det gror til.
Disse planter kan købes i hhv. større blomsterforretninger og almindelige akvarieforretninger. Men det bedste sted er nok nedenstående Frøgruppe, hvor det ofte er nødvendigt at tynde ud i planterne i terrarierne, og så kan du helt sikkert få nogle stiklinger gratis!
Jeg vil råde dig til at melde dig ind i Frøgruppen i Nordisk Herpetologisk Forening, som jævnligt holder møder og udveksler terrarier, ligesom du får mulighed for at se andre farvefrøholderes terrarier og dyr. Det forudsætter dog, at du er medlem af NHF. Du kan meldes ind ved at checke siden http://www.nhf.dk/info.html#medlem
Der er jo mange andre vigtige ting ved hold af farvefrøer, som du skal tage højde for, INDEN du køber dyrene. Bl.a. skal du først have godt styr på at avle bananfluer, så du ALTID har nok foder ved hånden. Bundlaget skal også etableres fornuftigt, så der opstår en form for økologisk balance i terrariet. Men alle disse ting kan du lære mere om gennem Frøgruppen og artikler i NHF’s blad.
God fornøjelse!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål