Mit spørgsmål er i enkelthed

Underkategori: Egern

2010-03-13 06:37:28
Spørgsmål indsendt af Peder Kjærsgaard, Odense NVMit spørgsmål er i enkelthed, at vi har et sort-egern-par i vores have, og da jeg nu gerne vil være ”bare” lidt god over for dem, ville jeg da gerne vide lidt om hvad vilde egern spiser på de forskellige årstider.
P.S. jeg har læst jeres svar til den familie, hvor en Egernunge fulgte dem hjem, og kun ville spise citronkage. Jeg mener ikke at i gav et ordentlig svar - det i skriver er helt korekt for helt små dyr, som endnu ikke kan klare sig selv- men hvis en Egern-unge følger med mennesker hjem er det nok aldersmæssigt kommet over det alderstrin som i beskriver
Peder Kjærsgaard, Odense NVSvar fra brevkasse

I naturen lever egern af meget forskelligt: koglefrø, bog, agern, nødder, svampe og fugleæg. Men vil du fodre dem er det fint med nødder eller solsikkefrø.
Med hensyn til mit svar angående egernungen, så er det rigtigt, at en lille egernunge ikke ville være i stand til at følge med nogle mennesker hjem. Til gengæld ville en større egernunge aldrig, aldrig finde på at gøre det. Derfor tolker jeg lidt på bemærkningen om at den fulgte med hjem, og forestiller mig, at det nærmere har drejet sig om, at den ikke udviste frygt. Sådan en lille egernunge tog jeg nemlig selv i pleje sidste år.

Hilsen Bjørli Lehrmann

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål