Jeg sad engang i sidste uge og så et program

Underkategori: Elefant

2014-06-16 11:39:50
Spørgsmål indsendt af Henrik  HansenJeg sad engang i sidste uge og så et program om dyr i Afrika, hvor der blev skudt elefanter, for at bruge deres stødtænder, tiger for at bruge deres skind, også så man hvor meget, der egentlig blev smuglet ud af landet.
Så jeg har et spørgsmål, jeg håber, I kan hjælpe mig med?
Jeg vil høre, om det er lovligt, hvis en guldsmed handler med elfenben, eller om det er lovligt, at handle med tigerskind.
Hvis det ikke er lovligt, hvor kan jeg så henvende mig, så jeg kan hjælpe med at stoppe for salget af truet dyrearter?
Henrik  HansenSvar fra brevkasse

Et klar spørgsmål der giver mulighed for et klart svar - og så alligevel.
Der hersker et helt generelt forbud mod den pågældende handel. dvs. stødtænder, skind o.l., og det må ikke indføres i Danmark, og vil blive konfiskeret hvis det opdages (fx. i forbindelse med en politimæssig efterforskning).
Der er dog et par undtagelser: 1. Der kan være givet tilladelse til en person (eller virksomhed, som fx. en zoologisk have, museum e. lign.) at besidde objekterne og man vil i de tilfælde være udstyret med en skriftlig tilladelse fra Skov og Naturstyrelsen - 2. Der er en åbning for salg af stødtænder, men også hér vil der være certifikat på dem, ligesom der vil være den førnævnte tilladelse.
Ses overtrædelse af disse ting, rettes henvendelsen til den stedlige politimyndighed, som vil efterforske, og videresende sagen til relevante myndigheder.
Med venlig hilsen Henning Julin
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål