Jeg kunne godt tænke mig en skrubtudse

Underkategori: Skrubtudse

2008-01-20 04:56:38
Spørgsmål indsendt af CKJ (Cecilie)Hej
Jeg kunne godt tænke mig en skrubtudse, som kunne bo udenfor. Hvad spiser en skrubtudse? Og hvor meget plads skal den have? Og skal man have flere end en?
Hilsen CKJ (Cecilie)Svar fra brevkasse

Hej Cecilie.
En skrubtudse æder alle mulige små insekter og andre hvirvelløse dyr, som den kan fange og ”overmande”, typisk bænkebidere. Du kan prøve at læse det svar om skrubtudser (som skadedyrsbekæmpere i et drivhus), som jeg har skrevet til Ulla Nielsen. Det ville være udmærket at have skrubtudser levende frit i haven, men jeg tror ikke, at det ville være den bedste løsning af have en skrubtudse i et bur eller i en indhegning udenfor. Hvis den skal have det rigtigt godt (og det skal den jo!), så skal den kunne gemme sig helt nede i jorden, bl.a. under sten, stammer og rødder. Og så vil du ikke se meget til den, fordi den er overvejende nataktiv. Så den bliver nok kedelig i det lange løb.
Hvis du kunne tænke dig at holde padder (og evt. krybdyr) som terrariedyr, så kunne det måske være en idé at blive medlem af Nordisk Herpetologisk Forening, hvor vi holder alle mulige forskellige padder og krybdyr, som egner sig godt til at blive holdt og opdrættet i terrarium. Du kan prøve at se lidt nærmere på vores hjemmeside www.nhf.dk hvor du evt. også kan melde dig ind.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål