Jeg har et bassin med 5000 liter og en masse gule

Underkategori: Frø

2008-04-13 09:49:32
Spørgsmål indsendt af Lizzie Larsen, Nykøbing FJeg har et bassin med 5000 liter og en masse gule vandliljer samt biofilter og deslige, Jeg har hegn rundt omkring for børnebørnenes skyld. Nu har jeg så opdaget, at der er små grønne frøer i bassinet, kan de overvinter der eller skal jeg sænke halm ned til dem eller hvad gør jeg for, at de kan overleve om vinteren?
Lizzie Larsen, Nykøbing FSvar fra brevkasse

Hej Lizzie.
At have grønne frøer i et havebassin er spændende og en virkelig berigelse i dette vandmiljø i haven! De skal nok finde ud af at gå i dvale på bunden af bassinet, hvis der er frostfrit dernede. Dvs. på det dybeste sted bør vanddybden være mindst 60 cm. Derudover vil det være bedst, hvis der på bunden er nogle større sten (på ca. 15-20 cm og opefter) og kraftige rødder, som de kan gemme sig under, mens den er i vinterdvale.
Hvis I vil bevare en levedygtig bestand af grønne frøer (og måske andre padder), der kan yngle hvert forår i havebassinet, bør der ikke være fisk, da de simpelthen æder paddernes larver.
Blot til din orientering så vil andre og mindre vandlevende frøarter ofte overvintre på land. Grøn frø er den bedst egnede art til havebassinet.
Jeg krydser fingre for, at de grønne frøer vil komme frem af vinterdvalen til næste forår, og at de så vil yngle!
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Frøer
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål