Hvilke vilde dyr der lever i Spanien.

Underkategori: Vilde dyr

2008-02-14 04:54:12
Spørgsmål indsendt af Inge og BrianHej, vi vil blive meget glade, hvis du vil være sød at svare os på, hvilke vilde dyr der lever i Spanien. Vi har prøvet at finde ud af det på internettet, men det viser sig at være umuligt.
På forhånd tak.
venlig hilsen
Inge og BrianSvar fra brevkasse

Hej med jer
Nu er vilde dyr jo et vidt begreb og Spanien er et stort land, så hvis I ønsker en liste over dyr I måske vil få at se på en ferie, så skal I nok ikke sætte forventningerne for højt. Ydermere er de fleste dyr natlevende og ses meget sjældent om dagen.
Men af større pattedyr kan nævnes: rådyr, dådyr, kronhjort, gemse, stenbuk, mouflon, vildsvin, vildkat, panterlos, genette, odder, grævling, husmår, skovmår, ilder, hermelin, ræv, ulv, brun bjørn, gibraltarabe, hare, kanin samt en mængde mus, rotter, flagermus, spidsmus og lignende.
Fuglelivet er en del mere spændende med masser af arter vi ikke kender herhjemme fra. En god indsigt i at kigge på fugle i Spanien kan findes her (på engelsk):
http://www.fatbirder.com/links_geo/europe/spain.html
Også blandt krybdyr og padder er artsantallet større jo længere sydpå vi kommer. Et hurtigt kig i en bog gav disse cirka-tal: 8 arter af salamandre, 13 frøer og tudser, 3 skildpadder, 22 firben og lignende, 13 slanger.
Lidt info om naturen i Spanien:
http://www.planetholiday.com/europe/General/Spain/spain_resorts.asp
http://www.geocities.com/thalaric1/sites/parks/parks.html
Bøger om emnet:
http://www.wild-spain.com/wsbooks.php
Kenneth Worm
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål