Her i Vejle området, hvor jeg bor. .

Underkategori: Frø

2010-03-15 10:36:56
Spørgsmål indsendt af Christian, BredstenHej jeg er frø-interesseret dreng, der gerne vil studere butsnudet frøer her i Vejle området, hvor jeg bor.
Problemet er bare, at jeg ikke aner hvor jeg kan finde nogle butsnudet frøer. Så det håber jeg, at du kan hjælpe mig med, eller hvilke tider af døgnet de er aktive eller hvad for en slags lyd frøerne siger når de leder efter en mage.
På forhånd mange tak!
Christian, BredstenSvar fra brevkasse

Hej Christian.
Jeg kan ikke fortælle dig konkret, hvor i Vejle-området der lever mange butsnudede frøer. Men arten er meget almindelig i Danmark. Det er meget muligt, at en biolog i Vejle Amt kender nogle gode lokaliteter. Du kan læse lidt om den i dette afsnit af Nordisk Herpetologisk Forenings hjemmeside:
http://www.nhf.dk/butsnudetfro.html
Og fra denne oversigt kan du lytte til dens kvækken:
http://home3.inet.tele.dk/e-ecklon/froover.htm
Hvis du vil gå grundigere og mere seriøst til værks og lære mere om denne brune frø, så skal du glemme Internettet for en stund og læse disse to bøger:
Bringsøe, H. & Graff, H. (red.) 1995. Bevarelsen af Danmarks padder og krybdyr. Jubilæumsskrift for Nordisk Herpetologisk Forening 1944-1994. Nord. Herpet. Foren., Køge. 133 sider.
Fog, K., Schmedes, A. & de Lasson, D. R. 1997. Nordens padder og krybdyr. G.E.C. Gads Forlag, København. 365 sider.
Det er klart lettest at finde butsnudet frø i yngletiden, dvs. især i april, hvor den findes i alle mulige småvandhuller (endelig ikke større søer med fisk!). Uden for yngletiden hopper den omkring på græsenge, skovbunden og i sumpede landområder, men da er den sværere at finde. Det vil så være lettest at finde frøerne ved aftenstide og i fugtigt vejr, f.eks. efter en regnbyge.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Frøer
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål