Forstand på dem?

Underkategori: Lemming

2009-05-14 10:43:14
Spørgsmål indsendt af Jonathan Rosenberg Kaa Abel, RibeHej jeg kunne godt tænke mig en lemming, men har ikke særligt meget forstand på dem?
Jonathan Rosenberg Kaa Abel, RibeSvar fra brevkasse

Hej Jonathan.
Jeg kender ikke noget til lemminger, men kommer her med et generelt svar på dyr man ikke har kendskab til:
Hvis du ikke har det særligt meget forstand på hvordan et dyr skal passes, så skal du IKKE vælge at købe det. Når man ikke ved hvordan et dyr skal passes så risikerer man at det misrøgtes
Jeg kan nævne en dyreart som for tiden er "lidt populært" at købe og som mange vælger at købe på trods af videnmangel, nemlig en Præriehund (en gnaverart) hos en dyrehandel og helt uden at vide hvilke krav der stilles til at passe dette dyr og de fleste misrøgtes så. "Dyrehandleren" siger det er et "sødt kæledyr". De ser da også søde ud når de er små, men overfalder alle der ikke lige er medlem af deres flok (familien de vokser op hos ser de som deres flok). De har et meget stort flokinstinkt og egner sig ikke til at gå i et lille bur.
En fuldvoksen Præriehund kan meget hurtigt kravle op af en person den angriber og gå til angreb på ansigtsområdet! De har meget store kløer og tænder og kan volde stor skade når de angriber.
Jeg ved godt det ikke er en Præriehund du spørger om, men det er mere ment som en generel oplysning at man ikke skal ønske sig et dyr man intet kendskab har til, dette gælder også hund og kat hvis man intet kendskab har til deres pasning og pleje.
Før man anskaffer sig et dyr skal man sætte sig grundigt ind i dets pasning og pleje.
Venlig hilsen
Johnny Ramm.

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål