Hund
 

Allergivenlige hunde

- 23/07/21

Med tiden er allergivenlige hunde mere og mere blevet en ting. Førhen kunne du enten tåle hunde eller ej - ergo, du kunne have en hun eller ej. Det var de to muligheder, der var ifølge mange familier.

Fordelene ved en allergivenlig hund

Der er mange fordele ved at have en allergivenlig hund. Den åbenlyse er selvfølgelig, at du kan have en hund, selvom du er allergisk overfor hunde og måske også andre dyr.

 

Ét karakteristika, der går igen ved de allergivenlige hunde, er, at de fælder utrolig lidt. Dog har mange af hundenes pels brug for en lidt større grad af pleje - blandt andet fordi nogle af de allergivenlige racer har længere og mere struktureret pels.

 

De allergivenlige hunde er typisk mindre i størrelsen. Blandt de allergivenlige hunde finder du blandt andet racer som Malteser, Puddel og Affenpinscher. Og selvfølgelig finder du også den populære Coton de tulear, også kaldet bomuldshunden, som de seneste år er blevet et populært husdyr ved mange familier.

 

Hvordan er det at have en allergivenlig hund?

Når du overvejer, om du skal have en hund, er der selvfølgelig nogle ting, du skal tænke over. Har du tid til at have hund? Har du økonomi til at have hund? Hvad koster en hund egentlig? Spørgsmålene er mange, og det skal nøje overvejes.

 

Hunde skal gerne gås med hver eneste dag - og de bør heller ikke være alene hjemme mere end maks 7-8 timer. Har du tid til at gå mindst en tur med din hund hver dag? Og hvor meget kommer du til at være hjemme kontra væk fra hjem? Det er i hvert fald ting, der skal overvejes, inden du køber en hund. 

 

Pleje af en allergivenlig hund kommer meget an på, hvilken race din allergivenlige hund er. Et godt råd er, at vaske din hund i allergivenlig shampoo - både for din hunds skyld og for din egen skyld. Hunden bør også blive børstet med en god professionel børste flere gange om ugen, så du sikrer dig, at din hund er så ren som muligt og dermed også så allergivenlig som muligt.Tilbage til oversigten