Jeg har fået en ruskællet pladeøgle af min

Underkategori: Øgle
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2002-04-24 12:59:13
Spørgsmål indsendt af Heino



Jeg har fået en ruskællet pladeøgle af min kammerat, da han ikke gad havde den mere og han vidste ingenting om den, derfor spørger jeg, om I kan fortælle mig noget om den med hensyn til passing.
Lige nu spise den kun fårekyllinger og mider og jeg har fundet ud af den godt kan lide snegle med hus på.
Den får noget vitamin, der hedder Electord3ize, som er noget d3 i sit vand og noget der hedder zoo med´s reptivite, som kommer på foderdyeren.
Temp holder jeg ved 25 grader i den varme og 20 i den kolde ende og ca. 40 grader på dens varme plads, hvor jeg har en stor rød pære som er på 250w uv, lyset har jeg flyttet, da jeg læste, at strålen kun virker ca. 15 cm fra pæren og så har jeg har en varme sten (hule), hvor den ligger meget på og nu har den fået et stort sår på maven har den brændt. Er de farlige de der sten eller hvad? Jeg har ledt overalt for at finde en god passingsvejledning, søgt på de forskellige søgemaskiner og biblioteket, men uden held. Håber I kan hjælpe
Venlig hilsen Heino



Svar fra brevkasse

Hej Heino.
Jeg har flere gange tidligere skrevet om pladeøgler her i Dyrebrevkassen, så jeg synes, du skulle finde disse svar frem. I de forskellige afsnit om øgler skal du søge på tekststrengen ”pladeøgle”.
De temperaturer, som du nævner, virker fornuftige. Man kan købe nogle specielle varmesten, der kan blive meget varme. Hvis de bliver så varme, at man ligefrem kan brænde sig på dem, så er de for varme. I så fald kan de i øvrigt også være brandfarlige, da de vil kunne antænde papir, spåner eller andre brandbare materialer, som måtte ligge i direkte berøring med dem. Det er mere naturligt, hvis varmestenen ikke bliver så varm, og du så til gengæld anbringer en stærkere varmelampe over stenen.
Jeg kender ikke lige det vitaminpræparat, som du nævner. Men det er vigtigt, at der er mest muligt vitamin D3 og calcium og mindst muligt fosfor i det. Desuden vil jeg anbefale dig at benytte et fint vitaminpulver, som du kan ryste foderdyrene i. Vitaminer i drikkevandet vil hurtigere blive nedbrudt og dermed blive stort set virkningsløse.
Med venlig hilsen
Henrik Bringsøe
Nordisk Herpetologisk Forening

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål