Byld hos kat


2015-07-14 18:31:52
Spørgsmål indsendt af GuldkoenHej

Min den ene kat har fået en stor og forholdsvis dyb byld faktisk. Der er gået hul på den, og vi renser det godt og grundig hver dag, samt vi har noget antibiotika creme til dyr, som vi smører på, for at forhindre infektion m.m. Katten virker frisk, leger og spiser også.

Men vi er dog lidt i tvivl, om vi alligevel skal søge dyrlæge, idet at det er dybt??  Vil det gro sammen af sig selv med tiden og er det fint nok, det vi gør?

Førhen tog vi til dyrlæge, hver gang kattene har haft en byld, men det ret ofte, og er ved at gå hen og blevet rimelig dyt, hver gang vi skal afsted.

Vi vil selvfølgelig gerne betale for at gå til dyrlægen, det er ikke det, men ville være rart, hvis man kunne spare lidt på at rende til en dyrlæge hver eneste gang, hvis nu det er fint nok, det vi selv gør med det antibiotika og rensning.

Mvh. Kirsten


Svar fra dyrlæge

Da de bakterier, som findes i katte munde og resulterer i sår og bylder efter bid, kan være meget aggressive og forårsage dybere gående infektioner, som kan ende med blodforgiftning, så vil jeg altid råde ejere til at søge dyrlæge og få bylden skyllet og evt lagt dræn i. De fleste alvorlige tilfælde kræver også en systemisk behandling med antibiotika.
Men du skriver, at katten pt er frisk og æder normalt, så I må som det mindste holde godt øje med dens almen tilstand og søge dyrlæge straks hvis tilstanden forværres eller bylden pludselig ser værre ud.
Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål