Adfærd hos vores kat


2015-07-11 11:15:29
Spørgsmål indsendt af lisbeth77Jeg har en kat som selv er flyttet ind hos mig. kender altså ikke hendes fortid, men hun har altid været meget på vagt. Har nu haft hende i 9 år, og de sidste 2 år er det blevet værre og værre med hende.
I vinter levede hun i vores kælder og vil ikke komme op, så havde vi et par måneder i foråret hvor hun flyttede op i stuen, og søgte selv kontakt med både vores anden kat og os.
Nu er hun pludselig flyttet i kælderen igen, spiser ikke mad vi sætter ned til hende, men vi kan hente hende og løfte hende op til deres normale spiseplads også spiser hun, hvorefter hun kravler langs væggene til hun når trappen ned til kælderen igen.
Vi har i de sidste par år prøvet at køre forsøg med sådan en hormon dims til stikkontakten, en spray til at sprøjte med rundt i huset og også forsøgt med noget til at komme i maden, som skulle få hende til at falde til ro. Vi synes ikke vi kan mærke nogen forskel på hende når vi bruger nogen af delene.
Vi har altid 3 bakker til at stå rundt i huset, fordi hun altid har haft det sådan at hun ikke vil tisse og lave i samme kasse Den anden kat bruger aldrig kasserne, da han går ud. Hun forlader aldrig huset.
De sidste par måneder har hun dog ikke ville bruge kasserne, hun går og tisser og laver rundt omkring i vores kælder, og i vores køkken da vi levede oppe i stueetagen.
Jeg er ked af at se hende sådan, og er begyndt at tænke på om vi har hende for vores eller hendes skyld.
Vores egen dyrelæge siger bare at hun har et skrøbeligt sind, og temlig sikkert har en dyb vinter depresion.


Svar fra dyrlæge

Det lyder bestemt ikke som om den kat du beskriver trives særlig godt.
Jeg ville anbefale at få den grundigt sundhedsundersøgt hos jeres dyrlæge evt. inkl. udtagelse af blodprøve (fx en senior profil vil være at foretrække). Hvis der ikke er tegn på sygdom ifølge blodprøvesvaret ville jeg forsøge at give den smertestillende dråber i maden i 3-4 uger i træk for at sikre mig adfærdsændringerne ikke skyldes kroniske smerter og hvis det heller ikke ændrede på noget, ville jeg give katten fred.
Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål